Guide – det kan du gøre som pårørende til en misbruger

misbrug

Der er absolut ingen tvivl om, at det er ubeskriveligt svært at være pårørende til en misbruger. Mange pårørende føler sig alene med problemet, fordi misbrug ofte er et stort tabu, som ingen egentlig ønsker at tale om. Der er flere forskellige ting, du kan gøre som pårørende til en misbruger – både for dig selv og for misbrugeren. Du kan blandt andet tilbyde en hjælpende hånd og tage lange snakke med misbrugeren.

Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide fyldt med ting, du kan gøre som pårørende til en misbruger. Det vil måske overraske dig, hvad du kan gøre både for dig selv og for misbrugeren i dit liv.

Tilbyd en hjælpende hånd

Det første du kan gøre som pårørende til en misbruger er at tilbyde en hjælpende hånd. Dette er et vidt begreb, du som pårørende til en misbruger som udgangspunkt selv kan tolke. Som pårørende til en misbruger kan du hjælpe med praktiske ting som eksempelvis lægekontakt eller behandling på et misbrugscenter. Et misbrugscenter kan også hjælpe dig som pårørende! Spørg misbrugeren i dit liv, hvordan du kan hjælpe, og understreg, at du er der for misbrugeren uanset hvad.

En hjælpende hånd behøver ikke nødvendigvis være alvorlige, praktiske ting, men det kan også sagtens være helt almindelige hverdagsting som eksempelvis at handle ind, at lave mad eller tanke bilen.

Snak, snak og mere snak

Udover at du kan tilbyde en hjælpende hånd til misbrugeren i dit liv, kan du som pårørende også tilbyde et øre. Som pårørende til en misbruger er det enormt vigtigt, at du lader misbrugeren snakke, snakke og atter snakke. Det er nemlig sådan, du som pårørende lærer at forstå misbrugerens situation. Det er vigtigt, at du lader misbrugeren snakke og forklare, men det er også vigtigt, at du som pårørende får lov at snakke. Du kan som pårørende til en misbruger forsøger at snakke med misbrugeren selv, og forklare dine mange frustrationer, men du kan også vælge at snakke med familie og venner omkring dig. Det er vigtigt, at du som pårørende får talt om dine følelser, da de ellers hober sig op indeni dig og vokser sig alt for farlige. Ønsker du ikke at snakke med dine venner og familie, kan du opsøge en professionel. Her kan du frit snakke om alle dine følelser omkring misbrugeren i dit liv.

Søg professionel hjælp

Som førnævnt kan det for mange pårørende til en misbruger være en hjælp at søge professionel hjælp. Dette kan blandt andet være professionel hjælp i form af en psykolog, en terapeut eller en coach. Mange pårørende til misbrugere vælger ikke at søge professionel hjælp, da de er af den overbevisning, at professionel blot er for misbrugeren. Dette er dog absolut ikke tilfældet! Det er enormt svært at være pårørende til misbruger, og det er derfor vigtigt, at du som pårørende sørger for at snakke om den sorg og tristhed, en relation til en misbruger kan medføre. Søg professionel hjælp i dag.

Der er absolut ingen tvivl om, at det er ubeskriveligt svært at være pårørende til en misbruger. Mange pårørende føler sig alene med problemet, fordi misbrug ofte er et stort tabu, som ingen egentlig ønsker at tale om. Der er flere forskellige ting, du kan gøre som pårørende til en misbruger – både for dig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *