Er din hjemmeside optimeret? Check også dit webhotel

Der kan være mange årsager til, at din hjemmeside ikke kører optimalt. Som oftest er det hastigheden den er gal med. I denne artikel tager vi dig igennem nogle problemstillinger som din hjemmeside måske lider af. Men frygt ej. Vi fortæller dig om alle løsningerne, så din hjemmeside kan komme op at køre igen så hurtigt som muligt igen.

Dette kan være årsagen til at din hjemmeside er langsom

Inden du begynder at begive dig ud i det helt store, er det en god idé at forhøre sig med sit webhotel først. Årsagen til at din hjemmeside er langsom, kan sagtens skyldes en fejl på serveren. Serveren er drevet af et webhotel som din hjemmeside befinder sig i. Hvis der er noget i vejen med serveren, vil dine besøgende også kunne risikere at få en 503-fejl. Hvis dine besøger bliver mødt med sådan en fejl, vil de straks hoppe tilbage på Google og finde noget andet. 503-fejlen er ikke blot på en enkelt side, men påvirker faktisk hele dit domæne. Derfor er det en god ting at forhøre sig med ens webhotel først. Mangler du lidt inspiration til, hvilket webhotel du bør vælge, kan du se nærmere på hjemmeside-guiden.dk og finde de billigste gode webhoteller.

En anden ting kan være kaos i dine CSS og JavaScript-filer. Hvis du har en masse ubrugte CSS og JavaScript-filer, vil din hjemmeside blive langsom, da den uanset hvad, skal loade alt hvad du har på din hjemmeside. Du kan her bruge nogle gratis plugins, som kan hjælpe dig med at rydde op i dine ubrugte filer uden at du skal gøre noget særligt. Vi anbefaler pluginnet WP Optimizer.

Læs også vores artikel: Sådan kan din virksomhed forbedres.

En lille ting, der gør en stor forskel som du selv kan gøre

Det behøves ikke at gøre mere besværligt end det er at få optimeret hastigheden på sin hjemmeside. Hvis din hjemmeside ellers er sund og rask, men lidt sløv i optrækket, kan det skyldes størrelsen på dine billeder.

Som hovedregel må dine billeder ikke fylde mere end 100 – 150 KB. Hvis du går igennem dit bibliotek på dit WordPress-kontrolpanel, vil du med stor sandsynlighed finde billeder, der fylder langt over dette antal. For at forstå, hvad størrelsen på filer kan ligestilles med, er at sammenligne det med en bil, som du fylder om med tunge sten. Jo flere sten du fylder i den, jo langsommere vil den køre, da den skal bruge mange flere kræfter på at trække vægten. Når du så tager nogle af stenene af den, vil den dermed køre meget bedre og meget mindre belastet.

I forhold til billederne, så kan du selv nemt og hurtigt gå ind og ændre størrelsen på billederne via biblioteket. Du kan også hente et plugin, der kan gøre det for dig, men pas på, at den ikke laver problemer med nogle af de andre filer. Tag derfor gerne en backup, inden du begiver dig ud i dette.
En anden ting som du kan gøre, er at downloade billederne og smide dem ind i et gratis billedstørrelsesreduceringsprogram som du kan finde ved en hurtig Googlesøgning. Ved at benytte disse metoder, kan du nu få en meget hurtigere hjemmeside.

Tak til lykkeliglivsstil.dk og ursamleren.dk for deres bidrag til denne artikel.

Der kan være mange årsager til, at din hjemmeside ikke kører optimalt. Som oftest er det hastigheden den er gal med. I denne artikel tager vi dig igennem nogle problemstillinger som din hjemmeside måske lider af. Men frygt ej. Vi fortæller dig om alle løsningerne, så din hjemmeside kan komme op at køre igen så…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *